Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. Στουρνάρας: Στο Eurogroup για το πακέτο των 11,8 δις

«Παράθυρο» για επιμήκυνση από Αυστρία και Ολλανδία
 

Τα βασικά σημεία του πακέτου των μέτρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Τζαν Γιάχερ προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.

«Αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο, λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι λεφτά», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός πρόσθεσε όμως ότι «δεν μπορεί να υπάρξει χρόνος για καθυστέρηση των μέτρων».

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα επιπλέον χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αλλά όχι και χρήματα, δήλωσε και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρί Φέκτερ, προσερχόμενη στη Σύνοδο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη σύνοδο απέφυγε να προβεί σε δήλωση. Νωρίς το πρωί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε κατ΄ιδίαν συναντήση με τον Γάλλο ομόλογο του, Πιέρ Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, είναι αν η Ισπανία θα πρέπει να ζητήσει οικονομική υποστήριξη, μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού της Μαδρίτης να μειωθεί σημαντικά.


Περισσότερες πολιτικές ειδήσεις: http://lpyrgos-politics.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου